Skip to main content
  • Een plan voor jouw leven

  • Kijken hoe jij gelukkig kan leven en wonen

Big plan-dag

Big Plan bij is een bijeenkomst van één dag waarop mensen met een beperking hun persoonlijke toekomstplan maken.

Samen met mensen die hen goed kennen: familieleden, vrienden, begeleiders beantwoorden we de vraag: ‘Hoe wil je dat jouw leven eruitziet en hoe kunnen we jouw daar bij helpen? Samen stellen jullie die dag de levensloop samen, gaan je op talentenjacht en praten jullie over welke mensen belangrijk zijn voor de aspirant bewoner. Samen met gespreksleiders en tekenaars gaan we op een ontspannen manier door de aspecten van jouw leven heen en maken zo een plan voor jouw leven. We nodigen je dan ook graag uit om met jouw zoon of dochter en zijn of haar netwerk deze dag mee te maken. Zet deze dag apart om eens echt goed na te denken over hoe de best mogelijke toekomst er voor jouw geliefde uit ziet.
Tussendoor brengen we dit samen en zoeken we uit welke overeenkomsten hier in zitten met anderen en natuurlijk hoe we die samen kunnen brengen in een woonvorm van"GeWOON bij Duurstede".

Big plan dag met vijf hoofdpersonen
Zaterdag 15 oktober 2022 hadden we een geweldige Big plan-bijeenkomst in de Windroos. Vijf jonge mensen met een beperking hebben samen met hun netwerk een plan voor wonen en leven gemaakt. Alle vrijwilligers en de Windroos superbedankt, jullie maken het verschil voor deze prachtige mensen.

Heb je ook interesse in het meemaken van een Big plan-dag? Stuur een mail of neem gewoon contact op.

“Niemand is alleen een hulpbehoevende client“

Je eigen netwerk

Onze kinderen hebben, net als wijzelf een netwerk in hun omgeving. Dit kan variëren van goede vrienden tot de mevrouw op de hoek die wel eens 'hallo' zegt. Al deze mensen zijn onderdeel van het leven van jullie zoons en dochters. Zij zijn daarmee een belangrijke pijler voor het geluk en de veiligheid van jullie zoons en dochters. Op andere plek is dit lastig om weer op te bouwen. Dit is een van de belangrijkste onderbouwingen waarom wonen in jouw eigen omgeving belangrijk is en blijft.

Sociale Rollen

Elk persoon wil waardevol zijn, gezien worden voor iets wat ze toevoegen. En elke persoon heeft ook iets toe te voegen. Hoe kun je dit uitzoeken en
stimuleren voor jullie zoon of dochter? Wat hebben jullie zoons en dochters hun omgeving te bieden? Niemand is tenslotte alleen maar 'hulpbehoevende cliënt'.

GeWOON bouwen

Iedereen heeft eigen wensen over hoe ze willen wonen. Wij denken dat het goed is eerst een helder beeld te hebben wat voor elke individu belangrijk is zodat je hier bij het ontwerp al rekening mee kunt houden. Het liefst doen we alle bovenstaande dingen eerst, maar we begrijpen dat kansen die er nu liggen ook gepakt moeten worden.

15 oktober 2022: tweede BIG plan dag